impins la presa picioare

Alegerea greutăților pentru antrenament

Practicantii de culturism obisnuiesc sa se intrebe care sunt cele mai potrivite greutati de care au nevoie astfel incat sa nu apara probleme cu antrenamentele. Ideea e ca daca sunteti incepatori, ar trebui sa va construiti in primul rand un program de antrenament cat mai eficient. Un astfel de program va va aduce rezultatele pe care le doriti si va veti bucura de o forma optima. Prima intrebare pe care ar trebui sa vi-o puneti este ce urmariti de fapt cu aceste antrenamente. Greutatile pentru exercitiile de culturism vor varia in functie de scopul pe care il urmariti prin efectuarea antrenamentelor. Cei care obisnuiesc sa faca antrenamente mai intense vor lucra cu greutati mai mari, acest lucru deosebindu-se de persoanele care isi doresc mai mult o definire a muschilor.

Citeste si: Alimentatia potrivita sportivilor de anduranta

Daca optati pentru greutati mai mici, atunci numarul de repetari va creste substantial. Prin numarul de repetari se vor putea obtine rezultate diferite, de aceea ar trebui sa stiti care este numarul de repetari de care aveti nevoie pentru a va bucura de un antrenamernt cat mai reusit. Exercitiile pentru culturism sunt special facute pentru a va ajuta sa castigati masa musculara, de aceea in salile de forta veti vedea greutati pe care nici macar nu le veti putea ridica. Greutatile trebuie alese pentru a se putea executa un numar maxim de repetari, iar daca incarcatura este prea mare, acest lucru duce de multe ori la o executie gresita a exercitiului sau chiar la diverse accidentari, de aceea este important sa tineti cont de aceste lucruri. Strierea este folosita de culturistii profesionisti in perioada precompetitionala, aceste antrenamente fiind importante pentru ca ele ajuta la o mai buna definire a fibrei musculare, acest aspect fiind notat in concurs.

Atunci cand vorbim despre striere, este important sa nu se aduca modificari antrenamentului. Metoda strierii este recomandata pentru persoanele care doresc sa castige rezistenta si forma, ea nefiind o alegere potrivita daca se doreste o umflare a muschilor, respectiv o acumulare masiva de masa musculara. Va trebui sa alegeti cea mai potrivita metoda pentru voi, astfel incat sa reusiti sa va bucurati de forma pe care o doriti.

Leave a Comment