alergare

Alimentația potrivită sportivilor de anduranță

Alimentatia este foarte importanta pentru a atinge toate obiectivele, de aceea trebuie sa aveti grija sa consumati produsele de care organismul vostru are nevoie pentru a fi in forma si a se simti bine. Pentru sportivii care obisnuiesc sa faca exercitii de cardio, este foarte bine de stiut ca alimentatia este importanta, astfel incat sa se mentina pe termen lung performantele din punct de vedere sportiv. De asemenea, ar trebui sa ne intereseze si ce sa mancam inainte de un antrenament cat mai complex pentru a ne asigura de faptul ca recuperarea este una optima.

Care sunt alimentele cele mai recomandate?

Atunci cand practicati sporturi de anduranta cum ar fi ciclismul, ar trebui sa consumati alimentele cele mai potrivite cum ar fi cartofii dulci. Acest aliment contine o cantitate mare de vitamina A, pe langa vitamina C, el contribuind la stoparea eventualelor crampe musculare care ar putea aparea, determinand in acelasi timp si o functionare excelenta a inimii. Nici cerealele integrale nu ar trebui omise din alimentatia voastra. Aceste cereale fiind excelente pentru o energie de durata.

Citeste si: Jay Cutler si secretele antrenamentului sau

Fulgii de ovaz sunt ieftini, ei asigurand o forma ideala de energie, aceste alimente oferind o eliberare lenta, mentinand si senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Terciul de ovaz este versatil, el fiind adaugat foarte usor in orice preparat, astfel incat masa voastra sa fie una cat mai satioasa. Pentru ciclisti, pastele integrale sunt ideale, acestea avand un continut mare de carbohidrati. Performanta voastra va beneficia astfel in urma consumului de paste, de aceea daca obisnuiti sa faceti sporturi de anduranta, pastele ar trebui si ele sa fie incluse in dieta voastra.

Un alt produs recomandat il reprezinta legumele proaspete, legumele fiind si ele foarte versatile, neexistand practic viata sanatoasa fara a include aceste alimente bogate in micronutrienti in alimentatia noastra. Fructele de padure sunt si ele o alegere excelenta pentru voi, ele fiind bogate in numeroase vitamine, acestea sustinand foarte bine sistemul imunitar al organismului. Afinele au un rol important in combaterea febrei musculare, iar murele si zmeura sunt apreciate pentru ca ajuta la imbunatatirea digestiei, astfel incat organismul sa functioneze mereu cat mai eficient.

Leave a Comment