Carbohidrați care nu ar trebui eliminați din alimentație

Cu toate ca multe diete din ziua de azi vorbesc despre faptul ca ar fi indicat sa eliminam carbohidratii din alimentatia noastra de zi cu zi sau cel putin sa-i reducem, exista cativa carbohidrati pe care nu ar trebui sa-i scoatem din alimentatie. Multe diete vorbesc de faptul ca cei mai mari inamici ai siluetei sunt carbohidratii si ca acestia ar trebui consumati cu grija. Trebuie sa stiti insa ca glucidele, alaturi de grasimi si de proteine sunt macronutrienti, iar orice dieta care va propune sa eliminati un macronutrient din alimentatie, nu este sustenabila pe termen lung. Ideea este sa identificati proportia macroelementelor de care are nevoie organismul vostru, pentru a putea vedea daca este posibila o diminuare a consumului de carbohidrati. Glucidele sunt simple si complexe, ele avand rolul de a se transforma in glucoza.

Glucidele simple sunt cele prezente in produsele albe, cum ar fi painea sau faina. Carbohidratii mai complecsi se elibereaza intr-un ritm mai lent in sistemul circulator, ei oferindu-i organismului o sursa de energie sustinuta. Este important sa va alegeti cu atentie ceea ce consumati, astfel incat sa va bucurati de toate beneficiile pe care le ofera acesti carbohidrati complecsi. Va puteti alege sa consumati orz, el fiind bogat in fibre, dar si minerale sau vitamine. De asemenea, legumele sunt si ele o optiune importanta pentru voi. Multe legume abunda de minerale si vitamine, dar si de fibre, precum si de antioxidanti. Ele va pot pune la dispozitie o doza sanatoasa si recomandata de carbohidrati. In ultimul timp, quinoa este un carbohidrat la moda, el necontinand gluten si fiind apreciat pentru numerosii nutrienti pe care ii contine.

Alegeti sa preparati salate in care sa va adaugati si acest ingredient. Un alt preparat foarte indragit este lintea, ea fiind bogata in carbohidrati, precum si in fibre. Poate fi consumata fara nici un fel de problema in timpul dietelor, supa de linte fiind foarte usor de preparat. Cartofii dulci sunt plini de betacaroten, element esential pentru pastrarea cat mai buna a vederii, dar si un sistem imunitar cat mai puternic, acestia fiind consumati copti sau ca smoothie.

Leave a Comment