Cum combatem efectele negative ale statului pe scaun

Sedentarismul reprezinta o problema cu care multi dintre noi ne confruntam, indiferent ca facem sau nu sport inainte de a ne duce la birou sau dupa ce plecam. Exista cateva tehnici pe care le puteti folosi, astfel incat sa combateti sedentarismul si sa va protejati cat mai bine de pericolul statului pe scaun pentru multe ore. Lipsa de activitate pe perioade lungi creste riscul aparitiei diverselor boli de inima, dar si a diabetului, iar numai dupa doua saptamani de stat la birou pentru mai mult de 6 ore pe zi, rezistenta la insulina si nivelul colesterolului rau ajunge sa aiba un impact negativ asupra organismului vostru. O pozitie incorecta afecteaza coloana vertebrala, de aceea este important ca atunci cand stati mult pe scaun sa stati intr-o pozitie cat mai corecta.

Daca nu veti face acest lucru, vasele de sange, dar si nervii vor transmite organismului o stare continua de stres. Este important astfel sa va orientati catre un scaun ergonomic pentru ca pozitia picioarelor sa fie cat mai corecta. Puteti sa mai faceti si niste exercitii de yoga pe scaun la birou, efectele exercitiilor yoga fiind cunoscute pentru faptul ca elibreaza stresul, imbunatatind in acelasi timp si tonusul muscular, precum si respiratia. Exista niste exercitii fizice care pot fi facute de oricine cu o usurinta foarte mare, chiar si la birou. La fiecare 50 de minute, ar trebui sa va ridicati de pe scaun, in acest mod veti putea fi siguri ca riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare va fi diminuat. Este o idee buna sa va orientati catre un model de scaun care va protejeaza spatele, el fiind excelent pentru ca va reusi sa faca diferenta incurajandu-va astfel sa stati intr-o pozitie cat mai corecta.

Un scaun potrivit ar trebui sa sustina corpul intr-o pozitie cat mai corecta. Monitorul ar trebui si el asezat intr-o pozitie corecta de aceea este bine ca el sa fie plasat exact in fata ochilor, daca se poate la distanta de un brat si ar trebui privit usor de sus. Nu in ultimul rand, un sti lde viata sanatos este foarte important pentru a combate efectele statului pe scaun.

Leave a Comment