Sfaturi pentru un somn bun

Somnul are o multime de beneficii, de aceea el nu ar trebui niciodata ignorat, acesta avand un rol foarte important intr-o dezvoltare cat mai buna a musculaturii. Pe langa faptul ca dezvolta musculatura, somnul mai creste si performanta sportiva, el avand rol si in cresterea masei musculare. Lipsa somnului afecteaza foarte mult organismul, acesta neavand timp sa se refaca. Somnul trebuie sa devina o prioritate pentru voi daca va doriti sa aveti o forma de invidiat.

Organismul produce o cantitate mare de hormon de crestere la miezul noptii, asa ca nu ar trebui sa va suprinda faptul ca organismul se repara cel mai bine atunci cand se odihneste. Pentru a va bucura de un somn cat mai linistitor este important sa va deconectati gadgeturile si sa opriti telefonul, de asemenea, ar trebui sa nu va uitati la televizor sau la laptop cu o ora inainte de culcare. Indicat ar fi sa cititi ceva inainte de a va culca. Gadget-urile pe care le folosim in viata de zi cu zi emit lumina care inhiba secretia de melatonine, ele tinandu-va treji pentru o perioada mai lunga de timp, de aici aparand si diversele probleme cu somnul. Este o idee buna sa va stabiliti un ritual de culcare inainte de a va duce la culcare.

Un alt lucru de care sa tineti cont este sa mergeti la culcare si sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi, corpului facandu-i placere atunci cand este supus unei rutine. Organismul are un ceas intern care este setat in mod inconstient, de aceea ar fi bine sa lucrati cu acest ceas intern si nu impotriva lui. Nu ar strica nici sa va faceti camera cat mai intunecata, blocand accesul luminii si sa folositi dopuri de urechi daca e cazul. Zgomotul alb este o alta solutie care sa va scape de zgomotele de fundal si sa va ajute sa va relaxati. Inainte de a va culca nu trebuie sa mai consumati atat de multe lichide. Cafeaua nu ar trebui consumata cu pana la 8 ore inainte de culcare si alegeti mereu alimentele sanatoase care nu va afecteaza somnul.

Leave a Comment